Jarek_wawa, a ile chcesz na ten wosk wydać kasy??
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Jarek_wawaPewnie coś w cenie GoldClassa lub Collonite.
Jesli lubisz troche sztuczny połysk sealetów to można też spróbowac Megsa NXT 2.0Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DecoBig wszystko ok ale kolega chciał wydać na ten wosk jakieś 50% tego ile kosztuje ten wosk.
No chyba ze ktos lubi sealenty to wtedy NXT 2.0.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
przeczytałem wszystkie od 1 do 58. zaproponowany na stronie 13 zestaw Megsa cały trochę kosztuje, jak dla mnie za duży wydatek na raz. Na początek kupie tylko kosmetyki do czyszczenia z zewnątrz. Wybrałem takie artykuły:
SwirlX
Quik Clay Detailing System (bulk)
Cleaner Wax Paste
Deep Crystal Polish
Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner
Soft Foam Applicator Pad (2-pack bulk)
Co o tym sądzicie??
Dziś już zaopatrzyłem się w ręczniki z irchy i pędzelek.
Dodam że skodzian był dotychczasowo myty Szamponem samochodowym renomowanej firmy "Szampon samochodowy" lub na myjni automatycznej więc kolistych rys jest wszędzie pełno. Co jeszcze wypada dokupić? Akcje planuje dopiero jak się ociepli ale już zaczynam kompletować kosmetyki
A co do alufelg jeszcze, widziałem takie środek co rozpuszcza grudki brudu (chyba asfaltu) co to za środek?? Daje taki efekt że brud aż spływa.UNIDEN Pro 510XL + President ML-145
Sony CDX-GT620U
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brzozik007Cleaner Wax Paste
Zamieszczone przez brzozik007A co do alufelg jeszcze, widziałem takie środek co rozpuszcza grudki brudu (chyba asfaltu) co to za środek??
Polecam również rozejrzeć sie za jakims fajnym woskim do felg np. Poorboys Wheel SealantCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebba75Zamieszczone przez Jarek_wawaDziękuje wszystkim za rady.
Chyba dołożę te parę zł do DODO i sprawdzę jak się sprawuje na jasnym lakierze.
Pewnie Gruuber coś zaproponuje
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brzozik007A co do alufelg jeszcze, widziałem takie środek co rozpuszcza grudki brudu (chyba asfaltu) co to za środek??
sprawdzalem je na wlasnej "skórze" dlatego moge polecic
Komentarz
-
-
właśnie skończyłem pracę nad autem. tym razem trafiło mi się audi a6 2.7 Q 2007r 190kkm. głównym założeniem było doprowadzenie wnętrza auta do normalnego stanu. tapicerka nie była brudna ale miejscami musiałem ją przeprać, natomiast dywany wymagały porządnego odkurzania. w bagażniku znalazłem kilo lodu a pod dywanikami taczkę piachuzobaczcie sami:
i już po :wink:
potem przyszła pora na silnik...
i na koniec szybkie umycie całego auta...
Komentarz
-
-
maxpaynemm,
1. odpalasz auto na ok 3 minuty żeby silnik minimalnie się nagrzał i żeby woda potem szybko odparowała
2. osłaniasz najpierw foliową torebką a potem folią aluminiową do pieczenia (żeby torebka foliowa nie spadła) alternator, kostki złącza elektryczne.
3. opłukujesz silnik wodą nanosisz płyn do mycia silnika, czekasz 5 minut i szorujesz pędzelkiem
4. opłukujesz silnik
5. odpalasz auto-suszenie
6. po wyschnięciu auta nanosisz dressing a np. na klemy alu warto psiknąć smerem miedzianym :wink:
sebba75, :P
Komentarz
-
-
Maru ile bierzesz za takie kompleksowe mycieBo to już drugie cudze auto, które tu wklejasz :P
Każdy z przewodów elektrycznych osłaniasz? Chodzi mi o te wszystkie złączki (przy zbiorniku wyrównawczym, płynie sprysków, filtrze powietrza i kilku innych miejscach).
Ja na pewno zakupię środki nielsena i wosk scholla, już rozmawiałem z Gruberem i Sebką tylko czekam na wypłatę i potem na chociaż +5 stopniOczywiście podzielę się tutaj z wami swoją opinią
Komentarz
-
-
Jeszcze nic nie zamówiłem - czekam na wypłatę
Szampon (tylko nie wiem czy z woskiem cyz bez)
Liquid Gold
Wosk Scholl W06 Premium
Super a-sheen - do plastików zewnętrznych
Do tego rękawica do mycia
Co do wnętrza to muszę jeszcze się skonsultować bo jakieś nowe środki są w ofercie
I jeszcze się zastanawiam nad pastą Scholl S17 do spolerowania rys, tylko nie wiem jak po ręcznym stosowaniu będzie efekt...
Glinkę, pady i ręcznik do suszenia kupuję na allegro od Temachem
Maru a silnik potem opłukujesz Karcherem czy z węża bieżącą wodą
Komentarz
-
Komentarz